Hogyan válasszon biciklit a gyermeke részére?

A gyerekek gyorsan nőnek, és ez alatt az idő alatt sok nagyszerű dolgot megtanulnak, mint például a roller vagy bébitaxi használatát, ahol megtanulta megtartani az egyensúlyt és a stabilitástát. Körülbelül 2 és 3 év közötti gyerekek megérdemelnek egy igazi ajándékot, egy nagyszerű kerékpárt. Épp a kerékpár nagyszerű választás, mert a gyerekek húzza ki a játszótérre, ki a szabadba, és nincs jobb anná, mint időt tölteni a barátokkal a friss levegőn.

A választását semmiképpen sem ajánlatos alábecsülni. Két fontos paraméter van. Az első a megfelelő méret kiválasztása. A helytelen kerékpárválasztás elriasztja a gyermeket a biciklizéstől, félni fog és elrontja az ajándék örömét. Ezért szeretnénk adni néhány hasznos tanácsot, hogy elkerülhesse ezeket a szükségtelen komplikációkat.

Az életkor nem elég pontos és egyértelmű útmutató a kiválasztásban. Minden gyermek az adott korban különböző magasságú. Tehát az életkor mint paraméter egyáltalán nem meghatározó. Először mérje meg a gyerek magasságát és belső lábhosszát. A második paraméter természetesen az elképzelés, hogy hogyan néz ki a tökéletes kerékpár. Mint mindannyian tudjuk, a gyermekek számára a legnagyobb öröm az ajándékok. Örömük valódi, tehát ne felejtsük el az álombicikli-elképzelésüket. Emlékszik az első kerékpárjára? Én igen, ez volt a bátyám fekete BMX-je, és így az álmom egy rózsaszín táltosról gyorsan eltűnt. Őszintén szólva, a múltban nem helyeztek nagy a hangsúlyt a kinézetre, de természetesen abban az időben nem is voltak választási lehetőségek. Ma nagyszerű kerékpárok vannak lányoknak rózsaszínben csillámokkal, szalagokkal és babaküléssel, népszerű filmhősök, hercegnők és mesefigurák motívumaival és eredeti licenszeivel, mint Barbie, Jégvarázs, Minnie, Egyszarvú, Pepa malac, Paw Patrol, Fire Sam, T Rex, Bosszúállók, Minyonok, Amerikai Kapitány.

A kínálatunkban ezeket a gyártókat találja: Dino Bikes - Olaszország, Puky - Németország, Bungi Bungi Bikes és a RoyalBaby.

A következő méreteket vegye útmutatásként és kiindulási pontként a kerékpár kerék méretének megválasztásában a jövendőbeli kerékpáros számára. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt próbálja ki a kerékpárt.

És ne felejtsük el a biztonságot sem! Szerelje fel a kis kerékpárosot védő sisakkal és védőfelszereléssel. Kiegészítők széles választékát itt találja: https://www.jatekraj.hu/kiegeszit-k-biciklikhez-es-triciklikhez-c1_7922_7926

Belső lábhossz mérése:

Mivel ez az elsődleges szempont a legjobb kerékpárméret kiszámításához, ne a gyermeke nadrágjának hosszúságát vegye irányadónak. Pontosabbnak kell lennie. Itt van, hogyan kell csinálni

 

  • Állítsa gyermekét háttal a falhoz
  • Húzza szét a lábait 15-20 cm egymástól szilárd és egyenes talajon
  • Helyezzen könyvet a lábai közé, és óvatossan húzza felfelé a falon. A könyvet addig emelje, amíg nem akad be a lábai közé (ez imitálja a kerékpár ülését)
  • Ezzel a módszerrel megállapítjuk a lábszárhosszát, amely megfelel a grafikununknak, és ez alapján ki tudja választani a kerékpár megfelelő nagyságát:

 

Kerék nagyság

Gyermek kora

Gyermek magassága

Lábszárhossz

10"

2

70-90 cm

 

12"

2-4

85-100 cm

35 – 42 cm

14"

3-5

95-110 cm

40 – 50 cm

16"

4-6

105-125 cm

45 – 55 cm

20"

5-8

120-135 cm

55, - 63 cm

24"

8-11

135-145 cm

60 – 72 cm

26"

11+

145+ cm

70+ cm

 

Van még néhány hasznos méret információnk az olasz Dino Bikes gyártótól származó gyermekkerékpárokhoz:

A 12 "-es ülése a lehető legalacsonyabb helyzetben körülbelül 45 cm

A 14 "-es ülése a lehető legalacsonyabb helyzetben körülbelül 48 cm, az üléstől a pedálig 38 cm.

A 16 "-os ülése a lehető legalacsonyabb helyzetben, körülbelül 53 cm, az üléstől a pedálig 44-45 cm

Az Aurelia 20 " ülése a lehető legalacsonyabb helyzetben 59 cm és max. 73 cm, az üléstől a pedálig 49-50 cm.

 

A Bungi Bungi kerékpárok méretei

Kerék mérete Gyermek kora

Gyermek magassága

Lábszárhossz

14“

3-4,5

95-110 cm

36-45 cm

16“

3,5-6

105-120 cm

41,5-51,5 cm