Visszaküldés 14 napon belül

Információ a vásárló elállási jogának gyakorlásához

1. Ki állhat el a vásárlástól?

Az elállási jog gyakorlására az online vásárlásnál van lehetőség, tehát a játékraj.hu-ról történő vásárlás esetében, mikor a terméket futár kézbesíti, A fiókirodában történő személyes átvétel nem számít online vásárlásnak.

A 14 napos elállási joggal, csak a magánszemélyek élhetnek, az egyéni vállalkozók, társas vállalkozások nem (ha a rendelésben feltüntetik az EU-s közösségi adószámot).

2. Használhatom a terméket 14 napig, majd visszaküldhetem?

A vevőnek lehetősége van kipróbálni a termék működőképességét a kézbesítés után, de nem használhatja az árut, ha eláll a szerződéstől. Olyan módon próbálhatja ki a terméket, mitha az üzletben próbálná ki. Ha ezen felül használja a terméket (ez alatt különösen a szennyeződése, károsodása, áztatása, a testen való használata értendő), akkor a termék eredeti állapotába való visszaállításáért díjat számolunk fel. Javasoljuk, hogy kövesse ezeket az irányelveket:

Tartsa meg a termék összes csomagolóanyagát, dobozát, hogy sértetlenül és komplett módon tudja visszaküldeni.

A felesleges károk elkerülése érdekében ne távolítsa el a védőfóliát.

Tesztelje a termék működését szennyeződés, áztatás vagy higiénás károsodás nélkül. Ez azt jelenti, hogy szemrevételezéssel ellenőrzi, és működteti a terméket anélkül, hogy a testtel vagy bármilyen anyaggal érintkezne - pl. víz, ételek, italok, tisztítószerek, mosogatószerek, benzin, dízelolaj, olaj, fű, habarcs, fa, falazat, padló, szőnyeg, por, agyag, sár és hasonlók. Ez ugyanazt jelenti, mintha egy terméket üzletben szeretne kipróbálni. Tesztelje a termék alapvető működését a fogyóeszközök értékcsökkenése nélkül. Például szűrők, tonerek, patronok, zacskók, nedvestörlők és egyéb fogyóeszköz kicsomagolása és használata nélkül. 

Az eladó a terméket csak abban az esetben köteles visszavásárolni, ha a terméket nem használták, nem láthatóak rajta használat nyomai, és az eredeti csomagolásban van.

Tesztelje az áruk alapvető funkcionalitását anélkül, hogy regisztrálná őket a gyártó rendszerében.

A terméket a visszaküldéskor csomagolja be megfelelően, hogy elkerülje a szállítás közbeni sérüléseket. A szállítás során sérült nem megfelelően csomagolt termékek javításának költségeit a fogyasztó viseli.

3. Mi a visszaküldési eljárás?

Az elállási jog gyakorlásakor egyértelmű nyilatkozattal (például levélben vagy e-mailben) tájékoztasson minket a szerződés felmondásáról, a Casallia s.r.o, JátékRaj.hu, Vajnorská 136 / A, 831 04 Bratislava, e-mail: info@jatekraj.hu. Ehhez használja a visszaigazoló e-mail részét képező "Elállási jog" űrlapot. Várja meg a visszaküldési utasításokat!
Szállításkor csomagolja be a terméket megfelelően, hogy elkerülje a szállítás közbeni sérüléseket. A szállítás során sérült nem megfelelően csomagolt termékek javításának költségeit a fogyasztó viseli.
Abban az esetben, ha a termék értéke a 2. ponttal ellentétes kezelés következtében romlik, akkor a termék helyreállításáért díjat számolunk fel.

Az elállási időtartam megmarad, ha az elállási határidő lejárta előtt értesítést küld az elállási jog gyakorlásáról.

4. Elállási jog

Önnek joga van indokolás nélkül 14 napon belül elállni a vásárlástól. Az elállási időszak lejár:

- a 14 nap letelte után

- 14 nap elteltével attól a naptól számítva, amikor Ön, vagy a szállítótól eltérő Ön által megjelölt harmadik személy átveszi a terméket.

- 14 nap elteltével attól a naptól számítva, amikor Ön vagy a szállítótól eltérő Ön által megjelölt harmadik személy átveszi az utolsó kézbesített terméket, ha a vásrló által megrendelt termékeket több csomagban külön szállítják,

- 14 nap eltetlével attól a naptól számítva, amikor Ön vagy a szállítótól eltérő Ön által megjelölt harmadik személy átveszi az utolsó kézbesített terméket, ha az árukat korlátozott ideig ismételten kézbesítik.

- 14 nap elteltével attól a naptól számítva, amikor Ön vagy a szállítótól eltérő Ön által megjelölt harmadik személy átveszi az utolsó kézbesített alkatrészt vagy darabot, ha az áruk több részből vagy darabból állnak,

5. Az elállás következményei

A vásárlástól való elállást követően a termék visszaérkezte, ellenőrzése után 14 napon belül visszatérítjük Önnek a termék vételárát és a szállítással kapcsolatos kiadásokat, amennyiben saját költéségére küldi vissza a terméket.

Amennyiben mi küldünk futárt a termékért, a visszaérkezte és ellenőrzése után 14 napon belül visszatérítjuk Önnek a termék véltelárát (szállítási + utánvéti díjat nem). 

A termék vételárát számlaszámra utaljuk vissza!