Itt található néhány tipp, hogyan helyettesíteni a játékokat és még valami újat is megtanulni!

Hiányzik gyermekének az óvoda? Itt található néhány tipp, hogy helyettesítse neki a játékokat és még valami újat is tanításon neki!

Az elszigeteltség megkéri az árát, még egy nem kívánt sztereotípia formájában is. A legnezebben a kicsik viselik, akik meg akarják ismerni a világot és új dolgokat felfedezni. Számukra a legtermészetesebb ehhez a játék. Ha nem tudja hogyan szórakoztassa el a gyermekeit, de ugyanakkor segítsen nekik úgy fejlődni, mintha óvodában lennének, akkor a megfelelő helyen van.

Íme néhány tipp szórakoztató játékokra, melyeknek köszönhetően a gyerkőcei megismerik a tanulás alapelveit, begyakorolják a problémamegoldást, kifejlesztik a logikus gondolkodásukat amelyet egyébként az óvodájukban tökéletesítenének. Ezenkívül játékosan fognak dolgozni a gyerekekkel a kreativitásukon, figyelmükön vagy a finommotoros képességeiken. Ehhez csak egy LEGO DUPLO készletre és néhány háztartásbeli eszközre van szükségük.

És tudja, mi a legjobb ezekben a kis tevékenységekben? Miközben azt gondolja, hogy gyermeke éppen csak játszik, valójában fejleszti az elméjét, és olyan sebességgel tanul, amelyet el sem hinne.

1) Rendeljen hozzá színeket


Ehhez az egyszerű játékhoz csak egy üres tojástartó dobozra lesz szükség, néhány LEGO® DUPLO® kockára, színes ceruzákra és papírra (például már használt). Rajzoljon egy rácsot a papírra, és kérje meg a gyermeket, hogy minden mezőt más színűre fessen. Ezután helyezze a festett papírt egy nyitott tojástartó tetejébe. Ezután kérje meg a gyermeket, hogy rendelje hozzá a lego kockákat a megfelelő színhez.

Szeretné, ha a játék kicsit nehezebb lenne? Színezzen ki néhány mezőt, és mutassa meg a papírt gyermekének. Ezután rejtse el a papírt. A gyermek feladata az emlékezet gyakorlása, és a kockákkal megismételni a színek sorrendjét.

                                                                        

 

2) Ismételje meg az alakzatokat

Néhány LEGO® DUPLO® kocka körberajzolásával alkosson a papíron különböző alakzatokat. Ezután kérje meg a gyermeket, hogy helyezze bele a megfelelő kockákat. Nagyszerű tevékenység a finommotoros készségek fejlesztésére, valamint a kéz és a szem koordinációjára. Megmutathatja a kreativitást is: próbáljon meg így például betűt, számot vagy teljes nevet létrehozni. Vagy használhatja valamelyik javaslatunkat, ha inspirációt keres.

                                                                         

 

3) Mondj nekem egy történetet

Mondjon el a gyermeknek egy történetet. Például kezdje ezzel: "A gyerekek elmentek a szüleikkel, hogy megnézzék az állatokat az állatkertben." Kérje meg gyermekét, hogy ismételje meg a történetét LEGO® DUPLO® figurák vagy állatok (vagy használja azt, amit kéznél van) használatával. Ez a játék segít a gyermekeknek megérteni az események sorrendjét a történetben. Fejlesztik a rövid távú memóriájukat, és ezen felül megtanulják érzékelni az időt.         

 

                                                                        

 

És hogyan bemutatni a betűk és számok világát a kicsiknek?

Használja az egyik kedvenc gyermekek építőkészletet ábécével vagy számokkal, amely nemcsak a tanulást, hanem a szórakozást is szolgálja. Látni fogja, hogy gyermekei megszeretik őket.

 

A gyermekek játékosan megismerkednek a betűkkel, amikor pasztell színű kockákat raknak be és ki az ábécés tehergépkocsiba. Magas tornyot is építhetnek velük, mert a készlet 26 betűs kockát tartalmaz! A dobozban két gyermekfigura és egy kis jegesmedve található, amelyeknek köszönhetően a játék még érdekesebb és szórakoztatóbb.

                                                                         

 

A számokkal ellátott vonat a számok világát képviseli. A gyerekekkel egy csomó mókát élhet meg a 10 számozott kocka vonat építése közben, a földön történő vontozás, vagy a gyerekek-, macskák figuráival történő játszás közben. Az Ön kis segítségével a gyerekek megtanulják a számokat, az egyszerű számolást, és még ők is élvezni fogják.

                                                                         

Milyen előnyei vannak a készleteknek?

Motorika

  • Az alkotások építésekor a gyermek gyakorolja a kéz és a szem készségét és koordinálását

Komunikáció

  • A játék során a gyerekek történeteket kreálnak és megtanulják megnevezni, elmagyarázni a különböző helyzeteket, majd azokat a maguk módján továbbadni a szülőknek, testvéreknek vagy barátoknak.

Gondolkodás

  • Az ismételt lego építés javítja a gyermek képességét a döntések meghozatalára és a problémák megoldására.

Szociális készségek

  • A gyermek megtanul osztozni és együtt dolgozni a szülőkkel vagy testvérekkel az alkotásaik építésénél.

Érzelmek

  • Együtt megtanulnak szembenézni a kihívásokkal és a kudarcokkal, de egyúttal  megünnepelni is a sikereket az alkotói folyamat során.

Alkotás

  • A gyermek megpróbálja megépíteni, amit el tud képzelni. Nincsenek határok, és a gyermek mindent felhasznál, ami kéznél van.